CELLER MODERNISTA, CORNUDELLA DE MONTSANT


Celler Modernista de Cornudella de Montsant, Tarragona

 La vila de Cornudella de Montsant, situada a 533 metres, és a la falda de la Serra Major de Montsant, tot mirant els cingles de la Gritella, i a dues passes de l'embassament del Siurana. Està, doncs, al bell mig d'un entorn natural extraordinari.

El nucli urbà de Cornudella s'ha convertit, en els últims anys, en la segona població en importància de la comarca del Priorat. El seu terme municipal comprèn, a més de la pròpia vila, dos nuclis agregats de població: Albarca i Siurana, i té una extensió de 62.70 km2.

Així doncs, Cornudella de Montsant es troba a la part nord-oriental de la comarca del Priorat, a cavall entre la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades.

A Cornudella destaquen l'edifici del celler cooperatiu, d'estil modernista, construït el 1919, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i l’Església Parroquial de Santa Maria, obra renaixentista de Pere Blai.

Obra modernista de l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble del mestre Gaudí, que ha estat catalogada com a Monument Industrial de Catalunya. A dia d’avui, esdevé un dels pocs edificis d’aquestes característiques que utilitza gran part de les instal·lacions originals per elaborar el vi.

A la planta principal hi ha la botiga, que obri cada dia. Hi trobareu una àmplia gamma de productes entre els quals destaquem la Mistela (Premi a la millor mistela del 2011, atorgat per la Guia de Vins i Caves de Catalunya ), el vi Ranci, la Garnatxa Roja (varietat de reduïda presència a la zona) i els negres Premium i Selecció de Costers.

Les instal·lacions del celler es poden visitar durant el cap de setmana, en què oferim al visitant un passeig pel passat i el present d’un edifici ple d’història, esforç, treball i vivències d’una singular terra de vins.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LLUIS MUNCUNILL I PARELLADA

CASA GUASCH I ESTALELLA - LA PARELLADA - VILAFRANCA DEL PENEDES

ANDREU AUDET I PUIG